500whp.net Dyno Test Day: Ilpower / Kotka @ 31.5.2014

Keräsimme muutamia kerhon autoja ja vetomiehiä yhteen ja päätimme viettää ratkiriemukkaan dynopäivän toukokuun viimeisenä lauantaina 31.5.2014. Dynopaikaksi karsiutui vuodenvaihteessa toimintansa aloittanut Ilpower, joka sijaitsee Kotkan Jylpyn teollisuusalueella.

Autojen kirjo koostui muutamasta MKIV Suprasta, Soarerista, BMW 535 E34:sta, BMW E92 330d:stä (automaatti), BMW M6:sta sekä R32 GT-R Skylinestä. Eli toisin sanoen niin neli- kuin takaveto-ominaisuudet sekä automaatin dynottaminen tulivat testattua varsin kattavasti. Tehopenkin rullien huippunopeus on 250 km/h, joten vetoja kyseisessä penkissä otetaan pääasiassa nelosvaihteella. Tehovehkeiden kanssa jopa rihlattujen rullien pitoja hivoteltiin rajamailla, mutta pidot kuitenkin löytyivät pienin sidontamuutoksin ja autoista saatiin otettua ns. kaikki irti. Tehomittauksessa rullien maksimikapasiteetti on 900kW/akseli, ja jarru kestää säätötoiminnassa jatkuvaa kuormitusta 450kW/akseli.

Varsinaisia tuloksia sen kummemmin julkistamatta voidaan todeta, että maansiirtokoneisiin tarkoitetut Holsetin ahtimet heräävät 2JZ-koneissa siedettävästi ja meno tuntuu olevan taattu RB-moottorillakin. Walbron GST-450K-polttoainepumppu ajettiin yhdessä autossa E85-polttoaineella loppuun. Kolmen barin peruspaineella pumppu riitti vakio-2JZ:lla menossa mukana liki 700 hevosvoiman lukemiin Pro52:n huutaessa kahden barin paineella ilmaa jo melko tukossa olevaan koneeseen.

Lisäksi esimerkiksi M6 BMW:n penkityksestä nähtiin, että pyörrevirtajarrulla toimivasta dynosta saadut mustaa valkoisella -lukemat olivat hyvin linjassa valmistajan ilmoittamiin lukemiin nähden. Dynossa on oma sääasema, ja jokaisen dynovedon kalibrointi tapahtuu vallitsevien olosuhteiden mukaisesti. Näin ollen tulosten luotettavuus on vertaansa vailla.

Dyno Dynamics 450DW AWD -tehodynamometri on teknisesti hieman erilainen kuin perinteisemmät inertiaan perustuvat tehopenkit. Tekniikkansa avulla se mahdollistaa tarkasti vaativatkin säätötoimet kierrosaluekohtaisesti sekä nopeuden mukaan. Laitteisto on täysin digitaalisesti ohjattu. Tällä kertaa kuitenkin dynoa käytettiin lähinnä Shootout-moodissa huipputehojen mittauksessa, jolloin tulokset ovat vertauskelpoisia keskenään ympäri maailman. Fattiksen Soarer pokkasi hukkuneesta kipinästä ja sen mukanaan tuomasta prötäyksestä huolimatta dynon uuden TOP-1 sijoituksen lukemilla 887,7 hv / 960 Nm, muut seurasivat perästä.

Ilpowerin dynokäynnistä saa mukaansa luonnollisesti tehokäyrän paperilla. Lisäksi dynovetojen tekstimuotoinen data on saatavilla sähköisessä muodossa esimerkiksi sähköpostitse myöhempää tarkastelua ja analyysiä varten. Myös OBD-väylästä saatavaa dataa on portilla varustetuista autoista mahdollista tallentaa, ja esimerkiksi kierroslukutiedon voi lukea sieltä.

Penkkipäivämme jälkeen Ilpower on hankkinut dynoon uusimman softapäivityksen, jonka myötä ominaisuudet paranivat entisestään. Paikka edustaakin tällä hetkellä Suomesta löytyvien tehopenkkien huippua.

Ilpowerin toiminnasta vielä sen verran, että penkitykset onnistuvat pääasiassa harrastajaystävällisesti viikonloppuisin, eivätkä palveluiden hinnatkaan päätä huimaa. 500whp.net suosittelee!

Käykää tsekkaamassa Ilpowerin kotisivut osoitteessa:
http://www.ilpower.fi/