500whp.net goes AMW and Standing Mile Lappeenranta #2 2016, over and out!

500whp.netin tiimi otti määränpääksi kesäkaupunki Lappeenrannan vuoden toisen mailitapahtuman, jälleen kerran.

Perjantaina ja lauantai-aamusta dynottelimme kerhokalustoa mailikuntoon AMW Dyno Servicellä. Uusi rihlattu 2wd-rulla pelitti hienosti ja tarjosi hyvät pidot, vehkeet eivät räjähtäneet.

amw

Reilusti myötätuulinen ja aurinkoinen sää siivitti jo varhain aamulla Jarpin Supran kovaan tulokseen 327 km/h. Tätä emme saaneet kameralle, kaivellaan josko jostain löytyy. Onnea Jarpille toimivasta paketista.

jono

Aiempia huuteluita lunastamaan saapui kuitenkin pelipaikoille Klemma Aristonsa kanssa iltapäivän puolella. Muutamien test runien jälkeen Aristo alkoi rokkaamaan ja tulosta syntyi F&C meiningillä. Ykkössija komeasti Kymenlaaksoon lukemalla 345 km/h! Kansipahvi taisi antautua viimeisessä rypistyksessä, tai itseasiassa koko kansi ja syyläri, jne.. Joka tapauksessa kova ensi rykäisy Klemmalta, suoraan Top-vitoseen.

klemma

Tuomaksen C6TT Corvette löytyy päivän toiselta sijalta luvuin 329. Autoon nähden veto oli kevyt ja lukuisien tekniikkamurheiden siivittelemä. Paketti on silti aivan helvetin upea, todellinen potentiaali jää nähtäväksi myöhemmin.

tuomas

Kolmen sadan ylityksiä oli yhteensä 15 kappaletta kahdeksan eri auton toimesta, nähtävää piisasi. 300 km/h ylitykset, vanhojen tulosten päivitykset sekä Top10-listan puhdistukset ovat tehty Mailille.netin-listoille.

Vastaavasti mopoilijoilla oli tarjota aivan käsittämätön, joskaan ei ennenkuulumaton neljän sadan ylitys tuloksella 406 km/h. Ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa Strengin Timolle.

mopo

Fakta on kuitenkin se, että aiempi autopuolen enkka ei rikkoutunut taaskaan…

Asiaa pohdittiin pakoäänikisasta tunnetuksi tulleella itärajan pinnassa sijaitsevalla kesähuvilalla.

mokki

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

mokki2

500whp.net over and out!

M2KMotorsportsin Ford GT maililla Arkansasissa 280.1 mph (450 km/h), uusi ennätys!

Arkansasin mailitapahtumassa aikaansaatiin huima uusi ennätys mailille. M2KMotorsportsin Ford GT kelasi tutkaan lukeman 280,1 mph (450,6 km/h).

arkansas-mile

Autosta löytyy myös aiempi esittelyvideo Texas Mile -tapahtumaan liittyen (kaikki on tehty):

Incar- ja puskurikamerakuvaa vedosta M2KMotorsportsin Facebookista.

Kyseinen tiimi on paukutellut enkkoja aiemminkin, FB-videon incarista välittyy äänien kera fanfaarimainen tunnelma.

M2KMotorsports sosiaalisessa mediassa ja webissä:
M2KMotorsports Facebook
M2KMotorsports -kotisivut
M2KMotorsports Instagram/

Näihin lukemiin on härmässä vielä matkaa, mutta pistää miettimään nähdäänkö tämän vuoden karkeloissa uusia ennätysten rikkojia Suomenkin kentillä.

Sports Car Breakfast / Lappeenranta 2016 #1 / BBQ – 500whp.net-style

Talven pitkän hiljaiselon jälkeen oli jälleen aika kokoontua yhteen ja potkaista kesä 2016 käyntiin hyvällä meiningillä. Raporttiryhmä jakautui ja jalkautui kahteen tapahtumaan, Sports Car Breakfastille Vantaalle ja Lappeenrannan ilmailupäivään.

SCB-aamupalalla oli..

Pelejä ja vehkeitä..

sportscarbreakfast-yleinen-02

sportscarbreakfast-yleinen-01

Ferrareita..

sportscarbreakfast-ferrarit-01

sportscarbreakfast-ferrarit-02

McLaren..

sportscarbreakfast-mclaren

Corvette..

sportscarbreakfast-vette

Kahvia (ja Supra)..

sportscarbreakfast-coffee

No se Supra..

sportscarbreakfast-vette-supra

Punainen urheiluauto..

sportscarbreakfast-soarer-vette

Ja paras A-ryhmä hymyssä suin..

sportscarbreakfast-jengi

Sillä välin toisaalla suoritettiin siirtymää pilvisessä säässä kohti Lappeenrantaa.

Paikalta löytyi monenlaista kalustoa, joista tässä muutamia:

lappeenranta-2016-01-porsche

lappeenranta-2016-01-gtr

lappeenranta-2016-01-bemmit

Lappeenrannan tapahtuman järjestelyt olivat tutut ja turvalliset, jonottaminen sujui tällä kertaa hyvin (aika-ajoja katsellessa) ja tulokset päivittyivät hienosti http://www.liy.fi/tulokset/ -palveluun välittömästi vedon jälkeen.

lappeenranta-2016-01-bemmi-wait

Päivän nopeuksista vastasivat jaetulla kakkossijalla R32 GT-R ja oranssi R35 GT-R loppunopeudella 295 km/h. Golmsata-ylityksiä kertyi tällä kertaa vain 1 kpl, onnittelut Tujulle ja automaatti-Supralle uudesta henk. koht. ennätyksestä komealla tuloksella 311 km/h.

Tapahtumasta löytyi varsin pian myös järjestäjien koostama video:

Mopomiesten raportin asiaan vihkiytyneiden toimesta löydät tästä:
http://mpmaailma.fi/uutinen/turbo-hayabusat-nopeimpia-lappeenrannan-lentokentalla

Paluumatkalla stoppasimme Haminan autogrillillä. AG:n tytöille rakkaat terveiset, kiitos ja anteeksi. Pienet makkaraperunat juustolla ja kaikilla, puolikas maito. Arvosana 5/5.

AG

hamina

500whp.net -jengin menoa ja meininkiä löydät myös Instagramista (huom. kalustobongaukset @500whpnet -tägillä):
https://www.instagram.com/500whpnet/

Vieläkö on villihevosia? Laitumella 5000 pollea ja risat…

huhheijaa-01

AMW:n uusi 2WD dyno

AMW:n uusi 2WD-dyno otettu käyttöön!

AMW Dynoservicen uusi kaksivetodynorulla otettu käyttöön. Dyno on koeponnistettu jo yli 330kmh nopeuksille, joten isoillakaan vaihteilla ei rullasta lopu kapasiteetti. Pito on myös entistä parempi.

Myös vanhan 4WD-dynon rullien pintaan on tehty kuviointi pidon parantamiseksi.

Nyt eikun haastamaan 500whp.netin käsissä olevat vanhan dynon enkat!

AMW Dynoservicen FB-sivusto

AMW Dyno Service Ay – uusi yhteistyökumppani!

Vaikka 500whp.net jäseniltä tietotaitoa löytyy suhteellisen paljon, niin usein ammattiapu on kuitenkin tarpeen. Varsinkin silloin kun tarkka tehonmittaus tulee kysymykseen auton säädöistä puhumattakaan. AMW Dyno Service on ollut 500whp.net jäsenten luottopaikka jo vuosia ja nyt yhteistyökumppanuus on vihdoin virallista.

”500whp.net kerhon autojen tehomäärät ja rakentamisen taso ovat Suomen mittakaavassa hienolla tasolla. Jotta kehitys jatkuisi muodostettiin yhteistyökuvio josta hyötyvät kaikki jäsenet sekä AMW.”, Juha ”Maatsi” Martikainen kertoo.

Autojen tehot ovat kasvaneet tasaisesti kokoajan ja nyt monessa autossa on jo lähelle tai jopa yli 1000 hevosvoimaa. Dynamometrin mittauskapasiteetti alkoikin olla jo kipurajalla, joten vanhan 4wd dynamometrin tueksi on nyt valmistettu uusi 2wd tehonmittauslaite jolla saadaan mitattua luotettavasti ja turvallisesti todella tehokkaat autot. Dyno on vähintään neljä kertaa ”tehokkaampi” kuin vanha ja siihen tulee lisäksi vielä pyörrevirtajarru jolla saadaan tarvittaessa lisäkuormaa sekä kaikki säätöhienoudet. Vanhaan dynoon tulee myös pieniä parannuksia pidon suhteen.

http://www.amwdynoservice.com/
AMW Facebook

amw1
amw2
amw3