Lappeenrannan ilmailupäivän loppuraportti

Lappeenrannan kesän ilmailutapahtumassa 7.6.2014 sattui ja tapahtui maililla. Paikalla ollut raporttiryhmämme ihmetteli menoa ja meininkiä mukavissa olosuhteissa. Tällä kertaa reissussa oltiin hieman vajaalla miehityksellä lähinnä nautiskelemassa mailitapahtumasta statistimaisessa roolissa, mutta mukavaa stressitöntä vaihtelua tämäkin.

Itse asiaan. Puolipilvinen keli tarjosi otolliset olosuhteet koviin tuloksiin, ja kerrankin osallistujamäärä tapahtumassa oli siedettävä. Jonottaminen lähtöpaikalla oli sujuvaa ja lähettäminen toimi hienosti, eikä loppupäivän pieni sadekuurokaan pahemmin haitannut. Rallimakkarakojukin löytyi pienen harhailun jälkeen kentän laidalta.

Järjestäjän netissä toiminut tulospalvelu toimi hienosti koko tapahtuman ajan, vaikkakin lähtöaikoihin tuli jossain välissä noin tunnin virhe, eikä tulosten järjestystä saanut vaihdettua.

Päivän kohokohtia:

Jarruvarjolla varustettu mailitapahtumien konkari, kuvankaunis SIX-5 C2 Corvette, teki upean 200 mph:n ylityksen tuloksella 322 km/h. Tämä pisti kyllä hymyilyttämään, ja auto keräsikin ympärilleen monia ihmettelijöitä. Paljon onnea omistajalle oman tavoitteen saavuttamisen johdosta! Vaihteet tuntuvat menevän silmään kuin itsestään, ja auto liikkui kentälle ja takaisin ilmastointi päällä. Klassikon tulos herättänee kunnioitusta jo maailmallakin. Tässä näyte C2:n napakkuudesta, varmuudesta ja upeasta soundista:

Vastaavasti mailivetojen ensikertalainen C6TT Corvette nappasi suvereenisti tapahtuman autojen kärkipaikan kovalla tuloksella 339 km/h! C6TT:n viimeisen vedon aikana meinasi mennä ainakin allekirjoittaneelle luu kurkkuun, koska jarrumerkin kohdalla valkoinen savu pöllysi pitkin kenttää ja SIX-5:n ympärillä tuolloin parveileva porukka hiljeni jännittyneenä seuraamaan, mitä tapahtuu. Pysähtyykö se lainkaan?

Jotain parantamisen varaa löytyy varmasti aina, mutta tuosta lähtökohdasta on hyvä ammentaa vauhtia tuleviin koitoksiin. Kuljettajan sanoin, tämä on sitä Motorsporttia…

Tässä vielä erään MKIV Supran veto kentän laidalta kuvattuna:

Pyöräpuolella Sawon Woima saavutti kunnioitusta herättävän tuloksen 387 km/h (QStartz L6000 GPS-mittalaite: 388,52 km/h) reilulla marginaalilla muihin. Tulos onkin tällä haavaa nopein katupyörällä vedetty maili Suomessa. Iso käsi Sawoon ja tsemppiä ilmenneiden tekniikkamurheiden selättämiseen!

Onnittelut myös pronssinväriselle Supralle golmsadan ylityksestä. Uudet tulokset päivitetty myös mailille.netin tuloslistoille.

Seuraava koitos onkin jo ensi viikonloppuna 14.6. Hallissa, ja SpeedParty on luvassa Joensuussa 5.7.