”LPR1” ajettu

Kesäisen kaunis auringonpaiste vallitsi koko päivän Lappeenrannassa lauantaina ajetussa kevään Ilmailupäivässä. Tuuliolosuhteet kuitenkin puhuttavat jälkipyykissä ja varmasti osin siksi tulokset jäivät vaisuiksi. Autojen puolella AMW:n Honda NSX veti päivän pohjatuloksen 288 kmh ja pyörien puolella kovin tulos oli 319 kmh.

Autojen osalta tulokset loppunopeusjärjestyksessä tästä linkistä.

Onnettomuuksilta ei valitettavasti tällä kertaa vältytty, kun moottoripyöräilijä ajoi jarrumerkin ohi huomaamatta ja herätessään tilanteeseen oli jo liian myöhäistä. Vaikka 297 kmh tutkaan pyyhkäissyt Hayabusa siirtyi moottoripyörien taivaaseen, kuski kuitenkin onneksi selvisi omin jaloin ambulanssiin. Koko 500whp.net/mailille.net -tiimi toivottaa pikaista paranemista!

Seuraava mailitapahtuma ajetaan vajaan kolmen viikon päästä Jämsässä, Hallin sotilaslentokentällä. Ilmoittautuneiden lista pitää sisällään muutamien kovien autojen lisäksi myös molemmat 400 kmh ennätystä tavoittelevat maanopeuspyörät, Oulun Ammattikorkeakoulun TFM Taxin sekä ANY10-tiimin Landspeed Zetorin. Rikotaanko tuo neljän markan haamuraja tässä tapahtumassa vai myöhemmin tänä vuonna? Saadaanko autojen puolella uusia 300 kmh tai 200 mph ylittäjiä? Parantaako edellisen vuoden kovat nimet edelleen tuloksiaan? Seuraa 500whp.net blogia sekä mailille.nettiä ja tiedä!