Kirjoittajan arkistot: kenax

AMW:n uusi 2WD-dyno otettu käyttöön!

AMW Dynoservicen uusi kaksivetodynorulla otettu käyttöön. Dyno on koeponnistettu jo yli 330kmh nopeuksille, joten isoillakaan vaihteilla ei rullasta lopu kapasiteetti. Pito on myös entistä parempi.

Myös vanhan 4WD-dynon rullien pintaan on tehty kuviointi pidon parantamiseksi.

Nyt eikun haastamaan 500whp.netin käsissä olevat vanhan dynon enkat!

AMW Dynoservicen FB-sivusto

Ilmailupäivät 1/2015

Raporttiryhmä kävi toteamassa tilanteen Lappeenrannan Ilmailupäivillä. Tapahtuman alku näytti todella lupaavalle, kun lämpötila oli hieman toisella kymmenellä auringon paistaessa ja navakan myötätuulen helliessä Etelä-Karjalaa.

Lounaistuuli toi kuitenkin nopeasti mukanaan kylmän saderintaman, joka uhkasi pilata koko päivän. Lämpötila putosi nopeasti vain muutamaan asteeseen ja hetken tilanne näytti jopa räntäsateiselle.

Ajot kuitenkin jatkuivat ja keli paranikin iltapäivän puolelle mentäessä takaisin mitä parhaaksi. Tuuli laantui hieman, mutta aurinko alkoi jälleen paistaa ja lämpötila kipusi takaisin aamupäivän lukemiin.

Aiemmista vuosista poiketen järjestäjä ei jonotuttanut ajoneuvoja kentän pään pikkutiellä, vaan katsastusaseman kohdalla päästäen vain kourallisen kuskeja kerrallaan kentälle. Tämä mahdollisti todella sujuvan ajotapahtuman, eikä jo perinteeksi muodostunutta tuntien jonotusta tarvinnut sietää.

Ajoneuvoja oli aiempiin tapahtumiin verrattuna vain murto-osa ja etenkin sateen jälkeen ajamaan pääsi kokonaan jonottamatta. Autojen osalta viiden parhaan joukkoon mahtui neljä 300 km/h ylitystä, neloskorisen Supran ollessa päivän nopein tuloksella 313 km/h. Hieman yllätyksellisiäkin ylityksiä tapahtui niin Lankun tiiliskiveä hieman kulmikkaamman 245 Farkkuvolvon kuin myös Ameriikan Pickupin toimesta. Volvolle kirjattiin nopeudeksi 302 km/h ja Pickup jäi tapahtuman kärjestä vain kahdella kilometrilla 311 km/h tuloksellaan. 300 km/h ylittäjistä kolmella haamuraja ylittyi ensimmäistä kertaa.

Tapahtuman tulokset perinteiseen tapaan Lappeenrannan Ilmailuyhdistyksen sivuilta. Toimitus huomauttaa, että muutkin mailitapahtumien järjestäjät voisivat ottaa mallia Lappeenrannan nettitulospalvelusta, joka toimii reaaliajassa koko tapahtuman ajan.

American Car Show 2015

American car showsta ollaan vihdoin ja viimein selvitty, niin henkisesti kuin fyysisesti. Neljän päivän setti vie joka vuosi mehut. 500whp.net osallistui ACS:ään perinteiseen tapaan neljän auton voimin. Esillä oli pääasiassa 2JZ voimanlähteistä autoa, mutta myös V8 työntötankomoottoria kahden ahtimen voimin.

BMW 630GTE E24

2JZ-GTE tekniikalla varustettu klassikko coupe. Nähdäänkö Bemari kesällä Kalajoella pakoäänikisoissa, aika näyttää?

IMG_4568

Toyota Supra 3.4 stroker, yli 1100hp

Dynolaput jäi tällä kertaa repimättä.

IMG_7156

IMG_3710

IMG_9947

Corvette twin turbo

Auto tuotiin kahdessa osassa niin auton tekniikkaan pääsi tutustumaan lähemmin. Vahvistamattoman silminnäkijähavainnon mukaan myös jenkkiautoharrastajat saapuivat tuning-osastolle ihmettelemään Corvettea.

IMG_9921

IMG_4537

20150403_150449_zpsdajmdb2z

Ja ehkä osastomme suurin vetonaula, Datsun 260Z 2JZ moottorilla, joka voitti TOP10 sekä GTI pressipalkinnon, eikä syyttä.

IMG_9919

Kumman veisit koeajolle? Valintoja valintoja…

IMG_9969-2

Nähdään ensi vuonna!!

 

Raporttiryhmä on tullut Joen suuhun.

Raporttiryhmä on valmiina huomisen koitokseen. SpeedPartyjen asiantuntijakommentoijina 500whp.netistä tutut MC VistaVee & H.P. Net. Tapahtuman paikallinen radiokanava kuuluu 89.3Mhz taajuudella. Tune in and enjoy.

SpeedParty 2014 rävähtää käyntiin puolen vuorokauden päästä!

ACS 2014 messukooste

Kaikki hyvä tulee aikanaan, niin myös me.

Ja American Car Show -kooste. Tässäpä ois.

Niin ja viikonloppuna ois sitten SpeedParty Joensuussa! Äänessä mm. MC VistaVee & H.P. Net!